Продължете към съдържанието

Дом за самотна майка с две деца

  Кампания за набиране на средства за дом за самотна майка с две деца, жертва на домашно насилие

  Радостина е жертва на домашно насилие. Преди пет години създава семейство, раждат се две близначета – момиче и момче. Радват се на семейна идилия само за кратко и скоро в дома им навлиза насилието от страна на бащата. Радостина и децата прекарват една година в Кризисен център. Майката на Радостина урежда да се пренесат в град Своге. Живеят заедно и си помагат взаимно. Ето че бабата на близнаците се разболява и Радостина се оказва сама с двете си деца, които вече са на четири годинки. Работи, но цялата ѝ заплата стига единствено за наем и сметки. Скоро научава, че трябва да се изнесе от квартирата и не знае накъде да поеме. При бащата на децата не може да се върне. 

  Ако Радостина не се справи с тази криза, семейството е застрашено от разделяне и настаняване на децата в институция. Ние работим с деца в институции и знаем, че трябва да направим всичко възможно това да не се случи. Ще помогнем на Радостина да уреди проблема с жилището. Ще подкрепяме нея и децата, докато тя не започне да се справя сама.

  Децата на Радостина трябва да растат в сигурна среда, която сега липсва. Искаме да подпомогнем семейството с първоначалните разходи за нов дом. Щом бъде уреден въпросът с жилището на семейството, ще ни бъде лесно да подкрепяме нея и децата. Ще можем да вложим ресурса на нашата организация и доброволците в подготовка на децата за училище и за едно спокойно и активно детство.

  Екипът на Програма „Генерация“ вярваме, че заедно сме отговорни към децата, особено тези в риск. Те имат потенциал да станат пълноценни личности, а ние се стараем да осигурим за тях условия за равен старт в живота.

  С тази кампания набираме средства за първоначални разходи по наема, оборудване на жилището с уреди, посуда, домашен текстил и декорация за детската стая. Изчислихме необходимите разходи – 6 000 лева, с които ще решим жилищния проблем на Радостина и децата, след което тя ще заплаща сама наема.

  Помогнете ни да помогнем на Радостина за нейното спокойно родителство без риск от настаняване на децата в институция и сигурен и уютен дом за тях. Дарете сега и следете тук какво постигаме с предоставените средства. 

  Нашият екип от 3 години работи с деца в риск и деца настанени в институция. Децата отпадат от училище, когато семействата са бедни, имат конфликти или родителите не могат да се справят сами. Мисията ни е да помогнем първо на родителите и да предотвратим отпадането от училище на децата, за да станат пълноценни личности и самите те – добри родители. 

  Можете да подкрепите кампанията и чрез дарителски SMS с кодова дума DMS RADOSTINA на 17777 за 3-те мобилни оператора или през https://platformata.bg/bg/kauzi/2022:dom-za-samotna-majka-s-dve-detsa/details/campaign.html

  Подкрепете като споделите!
  fb-share-icon