Продължете към съдържанието

Дом и бъдеще за Радостина и нейните деца!

  Набираме средства за финансово подпомагане на самотна майка, жертва на насилие и двете й деца-близнаци от град Своге.

  Дарете тук: https://generation-program.com/radostina2

  Общо дарени от 6 000 лв.:
  10%

  Радостина е самотна майка на близнаци, преживяла домашно насилие. Била е принудена да бяга от насилието, прекарвайки години в Кризисен център. С помощта на майка си, Радостина се премества в град Своге, където двете се грижат една за друга и за близнаците. Но съдбата отново я изправя пред изпитание – бабата на децата се разболява и Радостина остава сама с децата и без жилище.

  След години на борба, тя успява да се измъкне от абсурдния кръг на тормоза, а в началото на 2023 г. Радостина се обърна към нас с призив за помощ.

  През миналата година направихме всичко по силите си да обединим дарителския ресурс и помогнахме на Радостина да преодолее кризата. Организирахме дарителска кампания и събрахме общо 7 900 лева, средствата от която успяха да осигурят подслон и временна сигурност за семейството.

  С парите запалатихме депозит за два месеца и голяма част от месечния свободен наем за жилището в продължение на 12 месеца. Закупихме покъщнина и текстил. От Мебели Виденов получихме дарение две легла и шкаф къщичка за играчки. От магазини Зора за семейството получихме дарение пералня, хладилник и готварска печка. На този етап домът е оборудван задоволително. Децата живеят в чист и уютен дом.

  Нашата грижа не се ограничава до осигуряване на материални помощи. Менторската ни програма предоставя лично отношение, психологическа подкрепа и ангажираност. С нашите ментори помогнахме на Радостина с медицински прегледи за децата. Организирахме очен преглед и поръчката на очила за момченцето, а също и преглед при кардиолог поради съмнения за сърдечни проблеми. Подкрепихме нея и детето в обследването за дефицити, психолог и психиатър. За голямо щастие момченцето е напълно здраво, но има все още леки поведенчески проблеми заради тежките години, които децата и майката са преживeли. 

  Осигурихме едноседмична почивка през лятото за децата и Радостина в Банско. Семейството почива в хотел за първи път в живота. 

  В детската градина за двете деца покриваме таксите за курс по английски език, водим децата на кино и театър, осигуряваме им книжки, материали за рисуване и играчки. Предстои ни още много работа, но правим всичко по силите си двете близначета да растат в пълноценна среда, за да могат да развият целия си потенциал.

  Въпреки работата си като хигиенист, заплатата на Радостина е недостатъчна за покриване на наема и сметките. 

  Близнаците се нуждаят от сигурен дом и спокойствие, за да растат щастливи. Заедно можем да им осигурим това. Изчислихме, че с дарение от 6 000 лева ще покрием разходите по наема за още една година и ще осигурим подготовката за училище през 2025 година на близнаците.

  Екипът на Програма Генерация вярва, че заедно сме отговорни към децата, особено тези в риск. Те имат потенциал да станат пълноценни личности, а ние се стараем да осигурим за тях условия за равен старт в живота.

  Помогнете ни да помогнем на Радостина за нейното достойно майчинство без риск от настаняване на децата в институция и сигурен и уютен дом за тях.

  Дарете тук: https://generation-program.com/radostina2

  Общо дарени от 6 000 лв.:
  10%
  Подкрепете като споделите!
  fb-share-icon