Продължете към съдържанието

Заедно за по-щастлива Коледа

  Коледа е време на любов, радост и споделяне. Това е време, когато хората се обединяват, за да помогнат на тези, които имат нужда. И така, по Коледа се случват прекрасни неща.

  С огромно вълнение искаме да благодарим на всички наши дарители за подкрепата към кампанията “Коледни чудеса за самотни деца”. Вашето благородство и милосърдие, направиха възможно това, което за много деца изглеждаше невъзможно – да имат щастлива и пълноценна Коледа.

  Но две инициативи са особено вдъхновяващи и са пример за това как Коледа може да бъде повод за доброволчество и споделяне.

  Възпитаниците на Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“ в София организираха благотворителна инициатива за децата от нашата грижа. Под ръководството на г-жа Маргарита Игнатова, учениците от различни класове се организираха и събраха пари за закупуване на подаръци за деца от дом за деца без родители и за деца от социално слаби семейства.  Много сме щастливи за доброволческия дух сред учениците на Втора английска езикова гимназия. Поздравяваме учителите за това че учат учениците на съпричастност и доброволчество.

  На Коледния концерт на гимназията, който се проведе на 22 декември, учениците лично предадоха подаръците. Действията им са пример за това как младите хора могат да направят света по-добро място. Те показаха, че са съпричастни и готови да помогнат на тези, които имат нужда.

  Тяхната инициатива е вдъхновение за всички нас и ни показва, че дори малките жестове могат да направят голяма промяна. Да бъдем доброволци е полезно и за нас самите. Доброволчеството ни помага да се чувстваме по-добре и да изградим по-силни взаимоотношения с другите.

  Децата от 116 ДГ „Мусала“, филиал Бояна, град София, заедно с родителите и учителките си, организираха коледна работилница, последвана от коледен базар. Това беше едно невероятно събитие, което не само забавляваше децата, но и им помогна да почувстват вълшебството на Коледа.

  Целта на събитието беше да се съберат средства, които да помогнат за организирането на различни коледни активности и подаръци за децата в неравностойно положение. С усилията на всички участници се събраха над 800 лева! Този невероятен успех заслужава аплодисменти.

  Жестовете на щедрост и съпричасност на всички дарители не само направиха Коледата на тези деца по-щастлива, но и им показаха, че има хора, които мислят за тях и им дава надежда, че и те могат да имат щастлив и пълноценен живот.

  И двете инициативи са пример за това как Коледа може да бъде повод за доброволчество и споделяне. Те показват, че всеки може да допринесе с нещо, за да помогне на децата в нужда и да направи света по-добро място.

  Подкрепете като споделите!
  fb-share-icon