Продължете към съдържанието

Две преходни жилища се намират в град София, квартал Горна баня. Преходните жилища са центрове за настаняване от семеен тип към Столична община. Тринадесет деца и младежи на възраст от 16 до 19 годишна възраст живеят в двете жилища за алтернативна грижа – Преходно жилище “Неофит Рилски” и Преходно жилище “Захари Стоянов”, тъй като растат без родителска грижа.

Институцията се управлява от Столична община. Можем да констатираме, че в дома има отлични битови условия и децата са обгрижени от професионален екип. За съжаление, бюджетът на институцията покрива единствено режийните разходи и битовите нужди като храна и почистващи препарати.

Децата обаче имат нужда от много повече от това. Ние се стараем да им помагаме да работят върху личностното си развитие и да се подготвят за живота извън институциите. С нашите кампании се стараем да осигурим всичко, което имат децата в нормалните семейства, а именно шофьорски курсове, подаръци за рождените дни, мобилни телефони и компютри, козметика, културни мероприятия и всичко много други. Провеждаме различни кампании. Следете нашите инициативи.

По надоплу можете да се запознаете с някои от дейностите ни за децата и младежите от Горна баня:

Набираме средства за една нормална учебна година

Един ден в галерията (галерия)

Мисия “море” изпълнена (галерия)

При кученцата в приют “Фермата” (галерия)

Един много мокър и още по-щастлив рафтинг ден във водите на Искър

Абитуриентски бал за двама младежи в институция

НОВОГОДИШНО ПАРТИ ЗА 13 ДЕЦА, РАСТЯЩИ БЕЗ РОДИТЕЛСКА ГРИЖА

БЪДЕЩЕТО С ТАНЦ В СЪРЦЕТО

ЕЛЕНА И АНТОН ВЕЧЕ ДЪРЖАТ В РЪЦЕ ШОФЬОРСКИТЕ СИ КНИЖКИ