Продължете към съдържанието

Коледни чудеса за самотни деца

  Коледа е семеен празник, но какво става с децата, които нямат родители и близки? Как прекарват празника семействата, които живеят на ръба на оцеляването и няма възможност дори за основни продукти? Те са хора като всички останали и също имат нужда от топлина и добро отношение. Но топлината и доброто често ги подминават… Затова нашата организация инициира акции в помощ на деца в общински домове, както и няколко уязвими семейства с малки деца от град Своге. Всички те очакват Коледа с надежда този път преживяването да е по-цветно, по-топло и поне малко да прилича на това, което са виждали само по филмите – светъл и уютен дом, празнична украса, уханна трапеза, спокойствие и усмивки. А защо не и подаръци!

  За да превърнем в реалност тази коледна мечта имаме нужда от съпричастност и реална помощ. Казано накратко – набираме средства за Коледни чудеса за уязвими деца. Очакваме дарения за закупуване на лакомства, баници с късмети, декорация, конфети и малки изненади за всички деца от нашата грижа. Имаме желание да създадем тържествено посрещане на Коледа и Нова година и да внесем уют и радост за тези, на които е било писано да израснат без родители или са ощетени от съдбата.

  Ние сме доброволци от фондация „Програма Генерация“ и подпомагаме уязвими деца, като се стремим да осигурим за тях условия за личностно развитие, подготовка за училище, насочване към подходяща професия. Това не се предоставя от държавата – нейните грижи се ограничават до подслон и изхранване. Затова се стараем да подготвяме децата за всичко, което ги очаква, когато напуснат социалната система, в която живеят сега. Обикновено това се случва, когато младежите навършат 18 години.

  За тази цел развиваме менторска програма за доброволци, които подкрепят индивидуално децата и са тяхна опора днес и след навършване на пълнолетие. Всички ресурси за развитието на децата се осигуряват от дарения. Организираме уроци и обучения, културни мероприятия, почивки и приключенски екскурзии за младежите. И не на последно място – средства за създаване на уют и веселие при честване на общи и лични празници.

  Направете дарение на този линк: https://generation-program.com/koleda/

  Подкрепете като споделите!
  fb-share-icon