Продължете към съдържанието

Лято за децата без родители

  Дарете тук: https://generation-program.com/lager-deca-bez-roditeli

  Общо дарени от 15 162 лв.:
  11%

  14 деца, лишени от родителска прегръдка, прекарват лятото си затворени в домовете. Когато за тях не са организирани ангажиращи преживявания, децата и младежите в институциите не прекарват ваканцията по най-полезния начин. Вместо безгрижни дни сред природата, обичайно те се изправят пред самота, липса на перспектива и риск от попадане в опасни ситуации. Някои стоят в дома и се затварят в себе си, а други обратното – прекарват времето навън и често попадат в проблемни ситуации и в групи с вредно и дори престъпно поведение.

  Но ние можем да променим това! Заедно можем да им подарим незабравимо лято, изпъстрено с безгрижни игри, приключения под открито небе, нови знания и нови приятелства.

  Убедени сме, че колкото повече преживявания и емоции трупат децата и младежите сега, толкова по-пълноценни и уверени ще израснат. Затова търсим начини да осигурим условия за максимално личностно израстване и през различни кампании да правим детството им цветно, споделено и колкото може – нормално.

  Двете преходни жилища, от които са младежите, се намират в гр. София, кв. Горна баня и в тях са настанени деца и младежи на възраст от 16 до 18 години, тъй като растат без родителска грижа. Те всички учат, а някои и работят допълнително.

  За лятото на 2024 г. решихме да организираме за тях едноседмично приключение във Врачанския Балкан! Избрахме този лагер, защото ни допадна идеята за „изваждане“ на младите хора от ежедневната им среда, поставяйки им определени предизвикателства. Те от своя страна стимулират вродената им креативност и спомагат за личната им изява. Смяната на фокуса, различният поглед към света и собственото място в него, излизането от зоната на комфорт – това е начинът, по който всеки човек учи най-много.

  Интригуващ е и приключенският елемент. Той показва различен начин на живот и на прекарване на свободното време, осмисля и емоционално „зарежда“ младежите с позитивни и незабравими спомени. Спомага за това те да се опознаят по-нестандартен игрови път, като се учат да действат и работят в екип, който се поддържа, бори, спори, аргументира, доказва и в крайна сметка достига до своето познание и място в обществото.

  Сравнихме няколко оферти и се спряхме на най-добрата от тях. Тя дойде от фирма с добро реноме, предлагаща чудесни условия за “учене чрез преживяване”. За да се случи това приключение са необходими 15 162 лева за 19 души общо, с които ще заплатим разходите към организаторите на лагера.

  Всички дейности за децата, растящи без родители се финансират от дарения. За това отправяме призив към дарителите да подкрепят тази полезна за децата инициатива!

  Винаги поддържаме активна обратна връзка – и в тази кампания всеки дарител ще разбере как точно са изразходвани средствата, как се прекарали младежите в планината и какви впечатления са натрупали. Очаквайте много снимки и подробен отчет на всички средства.

  За да следите изпълнението на кампанията и за да научавате за нашите нови инициативи, последвайте нашите страници във facebook, Instagram и LinkedIn.

  Нека подарим на тези деца лято, изпълнено с незабравими моменти и надежда за по-добро бъдеще!

  Помогнете ни, за да помогнем!

  Дарете тук: https://generation-program.com/lager-deca-bez-roditeli

  Общо дарени от 15 162 лв.:
  11%
  Подкрепете като споделите!
  fb-share-icon