Продължете към съдържанието

“Мисия Двор” – не е невъзможна

  С вълнение ви разказваме за новата ни инициатива – да преобразим просторния двор към три социални услуги в квартал Горна баня. Дворът е част от общинска сграда, в която се помещават:
  Преходни жилища за деца без увреждания – дом за деца, временно отделени от своите семейства;
  Дневен център за деца с увреждания – място, където децата се учат, играят и получават необходимата им подкрепа;
  Център за обществена подкрепа – място за семейства, които се нуждаят от помощ и консултации.

  В момента дворът е обрасъл и неугледен, без съоръжения за игра. Затова решихме да го превърнем в приветливо и функционално пространство. Нашата основна цел е да:
  Изградим мултифункционално игрище – за футбол, баскетбол, волейбол и други игри, където децата да се забавляват и да спортуват заедно.
  Създадем външен фитнес – за упражнения на открито, за да се радват на движение и възрастните.
  Изградим детска площадка за деца с увреждания – с подходящи съоръжения, за да се включат в игрите всички деца.
  Създадем био градина и площи за отдих – място за учение, грижа за природата и релаксираща почивка сред зеленина.

  Представете си го – място, където всички могат да се забавляват, да спортуват, да се учат и да си почиват сред зеленина. Тези нови съоръжения не само ще подобрят качеството на живот на децата в неравностойно положение, но и ще насърчат чувството за общност сред жителите на Горна баня.

  През изминалия уикенд организирахме първата си акция по почистване на двора. С ентусиазма на доброволци от SAP, Читалище “Пробуда-1926” – Горна баня, Ротари клуб Горна Баня и служители на социалните услуги, започнахме да връщаме блясъка на това място.

  Работата по почистването продължава и в следващите седмици. Заедно можем да създадем по-красива, функционална и приобщаваща среда за децата без родители и всички жители на Горна баня.

  Подкрепете като споделите!
  fb-share-icon