Продължете към съдържанието

Подкрепа за 7 абитуриенти от институции

  Вълнуващият миг на абитуриентската вечер наближава, но за седем младежи от домове за деца без родители, той е съпътстван от несигурност. Те се готвят да се сбогуват със своите училища и нямат родители, които да им помогнат в този важен момент. Не разполагат и с необходимите средства, за да посрещнат разходите около бала и първите си стъпки в живота на възрастните.

  Шест от младежите, с трепет в сърцата, очакват своя бал в град Роман, а една девойка се готви за раздялата с екипа и децата от преходните жилища в Горна баня, София. Габи завършва софийската “Гимназия по хлебни и сладкарски технологии” и с блясък в очите, мечтае за университет, но осъзнава, че освен знания, ще ѝ е необходима и финансова подкрепа, за да сбъдне мечтата си. Останалите абитуриенти, с надежда и лека тревога, се готвят да напуснат сигурната среда на дома, за да се изправят пред неизвестното.

  Общините са осигурили много добри битови условия за децата, но нямат ресурс за разходите около всичко необходимо за абитуриентския бал на младежите и първите им стъпки извън институциите. На зрелостниците ще им се наложи да си намерят жилище и да започнат работа. Ще имат нужда от покъщнина и лични вещи. Някои от тях ще продължат образованието си.

  Нека всички ние предоставим възможност на тези младежи да се почувстват като съучениците си, които имат родители – да бъдат красиво облечени и да отпразнуват весело завършването си.

  Децата, растящи без родители в домовете за алтернативна грижа са талантливи, умни и устремени към живота извън институциите. Помогнете ни да дарим радост за най-вълнуващият празник на седем изстрадали души! Всяко дарение, колкото и да е малко, е от значение!

  Нека всички ние предоставим възможност на тези младежи да се почувстват като съучениците си, които имат родители – да бъдат красиво облечени и да отпразнуват весело завършването си.

  Ето как да ги подкрепите:


  Споделете каузата с приятели и близки в социалните си мрежи

  Подкрепете като споделите!
  fb-share-icon