Продължете към съдържанието

През обектива на многообразието с Canon

  През уикенда девет младежи, настанени в преходните жилища в Горна баня, се впуснаха в завладяващо пътешествие из света на фотографията. Благодарение на Канон България, те имаха невероятната възможност да се обучават от популярният фотограф Николай Пандев 1 в рамките на фотографско ателие “През обектива на многообразието”.

  В уютното пространство на Фабрика 126, Ники Пандев разкри пред децата вълшебния свят на фотографията. За три дни те се запознаха с основите на занаята, с историята и значението на емблематичните кадри, с техниките на студийната и outdoor фотографията, както и с тънкостите на портретната фотография.

  Освен с практическа насоченост, курсът изобилстваше и от емоционални моменти. Дискусиите за толерантност, етническо и социално равенство предизвикаха голям интерес сред младите хора, провокирайки ги към размисъл.

  Ангажиментът на Николай Пандев не спира дотук. Очаквайте скоро галерия от фотографии, заснети от самите младежи, които ще ви пренесат в техния свят, разкривайки техните гледни точки и емоции. А за някои от участниците, това фотографско приключение може да се окаже началото на по-задълбочено изучаване на това вълнуващо изкуство.

  “През обектива на многообразието” е проект, който не само дава шанс на младите хора да се докоснат до света на фотографията, но и им помага да разгърнат своя творчески потенциал и да изградят увереност в себе си.

  Благодарим на Канон България и Николай Пандев за този важен проект!

  1. Николай Пандев е фотограф с широка амплитуда, не ограничаващ се в рамките на един стил. Продуктова, модна, травел, портретна и студийна фотография са част от портфолиото му. Творчеството му е изпълнено с изненади и емоции, а негови фотографии са публикувани в престижното списание National Geographic. Освен майстор на фотографията, Ники Пандев е и активен участник в кампаниите на Canon. ↩︎
  Подкрепете като споделите!
  fb-share-icon