Продължете към съдържанието

Съботни супергерои

  Казват, че домът е там, където е сърцето. А тази събота, сърцата на три смели дами и един решителен мъж, въоръжени с инструменти и широки усмивки, биеха в един ритъм с децата от Центъра за настаняване от семеен тип “Детелина” в София.

  Когато Ванина, Нина, Десислава и Никола прекрачиха прага на центъра в лятната утрин, залата за занимания приличаше повече на склад – купчини кашони, разпилени винтове и инструкции за сглобяване. Но нашите герои не се уплашиха! Въоръжени с чукове, отвертки и неизчерпаем ентусиазъм, те се впуснаха в битка с винтовете и дъските. Залата за занимания, която до момента се гордееше само с новия си ламиниран паркет, бързо се превърна в работилница на мечтите.

  Часовете минаваха, а въздухът се изпълваше със смях, закачки и звука на постепенно оформящи се мебели. С всеки завит винт и всяко сглобено чекмедже, залата все повече заприличваше на уютно кътче за учене и игри.

  След часове усърден труд, нашите герои най-накрая отстъпиха крачка назад, за да се полюбуват на свършената работа. Усмивките по лицата им бяха толкова ярки, колкото и новият ламиниран паркет под краката им. Десет чисто нови бюра и десет стола гордо красяха помещението, готови да посрещнат малките обитатели на “Детелина”.

  В “Програма Генерация” вярваме, че промяната започва с малки стъпки. Днес тези стъпки бяха направени от три вдъхновяващи жени и един решителен мъж, които избраха да бъдат необикновени герои. Защото героите не винаги носят плащове – понякога те идват с чук и отвертка в ръка.

  Благодарим на Ванина, Нина, Десислава и Никола, които се отзоваха на нашата обява в платформата TimeHeroes и превърнаха една обикновена събота в незабравим ден. Те ни показаха, че когато сърцата и ръцете работят заедно, няма невъзможни неща.

  Благодарение на усилията им, обновената занималня вече е готова да посрещне менторите от нашата менторска програма, които ще работят с децата и ще им помагат да развиват своите таланти и умения в една вдъхновяваща и уютна среда.

  Нека не забравяме – всеки от нас има силата да промени нечий свят и може да бъде герой. Понякога това става с голямо дарение, друг път – с няколко часа доброволен труд. Важното е да направим първата крачка.

  Ела и ти на следващата ни мисия! Защото кой знае? Може би следващият герой ще си именно ти!

  Не пропускай нито една възможност да помогнеш и да се вдъхновиш! Абонирай се за нашия бюлетин и бъди сред първите, които ще научават за предстоящите ни инициативи, вдъхновяващи истории на промяна и възможности за доброволчество.

  Подкрепете като споделите!
  fb-share-icon