Продължете към съдържанието

Ученици организираха дарителска кампания за деца в нужда

  Учениците от Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“ събраха дрехи за три деца в нужда от село близо до Своге.

  Самотен баща отглежда сам трите си деца. Има заболяване и няма възможност да работи. Наскоро съпругата му почива и той остава сам с трите си деца на 4, 12 и 16 гонини. Живеят в крайно затруднение. Тяхната история развълнува учениците от втора англиска гимназия и те светкавично се организираха и събраха голям брой дрешки за децата.

  Удивлени сме от желанието за доброволчество в тези страхотни млади хора! Секция “Екопатрули” към Ученическо самоуправление и Училищния парламент към Втора английска езикова гимназия “Томас Джеферсън” ни вдъхнаха надежда!

  Нашият екип прие дрешките от учениците, като всеки от тях получи заслужена грамота за доброволчество.

  След това даренията трябваше да стигнат до семейството в затруднение. Пътят до тяхната къща не е достижим с обикновена кола, затова на помощ дойде приятел на бащата с по-проходима кола. Каката и малкото братче бяха останали в къщата и да приемат нещата дойдоха бащата и средното дете. Така ние предадохме дрешнките. Бащата и синът му бяха безкрайно благодарни и щастливи. А нине сме безкрайно благодарни на учениците и техните учители от Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“.

  Подкрепете като споделите!
  fb-share-icon