Продължете към съдържанието

Щедрият вторник

  В този ден на щедрост, имаме възможността не просто да размишляваме, а и да създаваме конкретни истории за доброта. Щедрият вторник е картина от хиляди души, съчувстващи на тези, които се нуждаят от подкрепа и закрила. Днес в целия свят, милиони хора изливат своите сърца в благотворителност и дарения към уязвими деца и възрастни, както и в подкрепа на организациите с мисия да направят живота на тези в беда по-добър. Фондация BCause е инициатор на честването и организатор на дарителските инициативи в България.


  Щедрият вторник не е просто един ден за умиление, той е един вдъхновяващ призив към действие. В този ден се отприщва духът на съпричастност, който подтиква всички към дела да улесним тежестта на другите. В този уникален момент, се отваряме към същността на дарението и доброволчеството – инструменти, които могат да преобразят живота на деца, които израстват без родителска грижа.


  В нашата организация, работим с желание да осигурим равен старт в живота на тези уязвими деца и младежи. Нашата програма съчетава лична подкрепа, обществено включване и подпомагане на институциите – триъгълник от грижи за надежда и солидарност.


  Нашият екип от ментори твори примери за добри индивидуални истории с децата и младежите, помагайки им да изградят пълноценни личности и да се подготвят за новия живот извън социалната система.
  Всеки един от вас, който насочва внимание и подкрепа към нас, става съпътстващ на тези уникални и вдъхновяващи съдби. С вашия принос, тези деца не само се подготвят за бъдещето, но и усещат топлината на щедростта.
  Днес Щедрия вторник е празник на тези човечност и благодеяние.


  Ние от Програма Генерация благодарим на всички наши партньори и дарители за опората! Не забравяйте – с вашата подкрепа и творческия ви принос, можем заедно да направим света по-топъл и по-добър за тези, които най-много се нуждаят. Вълнуващо е да бъдем част от този вълшебен момент на надежда и съпричастност.


  Нека всеки да намери своят начин за щедрост днес!