Продължете към съдържанието

НПО събира и предоставя рокли и костюми за абитуриентски балове на младежи от семейства в затруднение

  Програма „Генерация“ помага на деца и младежи в риск чрез менторство, обучения и материална помощ. В настоящата си кампания те събират за и предоставят на нуждаещите се официални тоалети за безвъзмездно ползване. Към момента са събрани двадесет и четири рокли и два костюма.

  Всяка рокля или костюм, дарени на организацията се снима, описват се размерите и се качва в сайта на програма „Генерация“. От там момичетата и момчета в нужда могат да изберат подходящия за тях модел и да се свържат с организацията, за да направят проби на тоалетите. От „Генерация“ са предвидили и възможност за корекции след консултация с моделиер.

  Нашият екип получи тези официални облекла като дарение, за ползване от момичета за абитуриентски бал или за концертни участия на ученици. Роклите не се продават и не се отдават за ползване срещу наем. Тоалетите се предоставят за еднократна употреба и връщане за последващо ползване.[I], пишат от програмата.

  Друг аспект на кампанията е нарастващата нуждата на отговорност към околната среда и намаляване на въглеродния отпечатък. Само текстилната промишленост произвежда приблизително 10% от световните въглеродни емисии и почти 20% от световните отпадъчни води. Модният и текстилният сектор водят до приблизително 1,2 милиарда тона въглероден диокис произведени и изпуснати в околната среда годишно.

  От програма „Генерация“ споделят:

  С този проект искаме да положим началото на създаване на отговорно отношение в младите хора към природата и наличните ресурси.

  Всяка година се пропиляват излишно големи средства за абитуриентски тоалети, които никога повече не биват облечени и не се използват. Това са тонове платове, копчета, мъниста, перли и др. създадени с часове труд, които имат стойност за един единствен ден в нашия живот.

  Всяка вещ, която може да бъде ползвана, но стои някъде прибрана, а се изработват още и още от същото, има отрицателен ефект върху природата и околната среда.

  От друга страна има много момичета и момчета, чиито семейства не могат да си позволят големи разходи за еднократен тоалет. От година на година роклите за зрелостните тържества стават все по-скъпи.

  Програма „Генерация“ вече работи в други проекти като свързващо звено между нуждаещите се и тези, които имат нужда от помощ. Тези, които желаят да дарят, могат да им пишат на team@generation-program.com  . А младежите, които имат нужда от тоалет, могат да ги разгледат тук: https://generation-program.com/11364-2/ .

  https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/oficial-messages/447085-fondatsiya-fabrika-za-analizi-i-resheniya-npo-sabira-i-predostavya-rokli-i-ko?fbclid=IwAR0F6J6Qg8YSjr_2kxGAmEvJtLpi32bcm81gHB6hdkzkMqggAcsOK80PYm0

  Подкрепете като споделите!
  fb-share-icon