Продължете към съдържанието

Организирахме абитуриентски бал за трима младежи от институция

  Заедно с помощта от вашите дарения, организирахме абитуриентския бал на трима младежи от преходно жилище в Горна баня. Усмивките бяха на лицата им през цялото време. А ние бяхме неотлъчно до тях, за да успокоим емоциите покрай този важен за тях ден.

  Елена, Лени и Антон са останали без родители по различни причини и растат в преходните жилища в град София, квартал Горна баня. Преходните жилища са центрове за настаняване от семеен тип към Столична община. Тринадесет деца и младежи на възраст от 16 до 18 годишна възраст живеят в двете жилища за алтернативна грижа – Преходно жилище “Неофит Рилски” и Преходно жилище “Захари Стоянов”. Елен, Лениа и Антон тази година завършват училище и ще напуснат институцията.

  Столична община е осигурила много добри битови условия за децата, но няма достатъчно ресурс за закупуване на всичко необходимо за около абитуриентския бал на младежите. Без вашата помощ, те нямаше да успеят да отпразнуват този ден, както останалите им съученици.

  Макар, че вече от тях се очаква да са отговорни и самостоятелни възрастни, ние ще продължим да сме до тях, защото всеки младеж има право да греши и някой да е там, за да му помогне да се изправи и да продължи.

  “Ако не си готов да сгрешиш, никога няма да сътвориш нещо оригинално.” – Сър Кен Робинсън

  Отново благодарим на дарителите, че направиха този празник възможен!

  Подкрепете като споделите!
  fb-share-icon